Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/customer/www/step2advice.com/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/framework/functions-wordpress.class.php on line 258
Over Mieke – Step2advice
Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/step2advice.com/public_html/wp-content/plugins/thim-framework/libs/titan-framework/inc/scssphp/scss.inc.php on line 1639

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/customer/www/step2advice.com/public_html/wp-content/plugins/thim-framework/libs/titan-framework/class-option-upload.php on line 50

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/step2advice.com/public_html/wp-content/plugins/thim-framework/libs/titan-framework/inc/scssphp/scss.inc.php on line 1639

Heb je iemand nodig die je sterker maakt?

Sinds 2016 ben ik werkzaam als onafhankelijk organisatiecoach. Ik coach en adviseer al ruim 25 jaar management en organisaties in de logistieke sector. Het valt mij iedere keer weer op dat men in de logistiek zegt geen behoefte aan coaching te hebben maar in gesprekken zelf vraagt om ondersteuning en advies. Soms hoor ik dat coaching soft klinkt en dan leg ik uit dat zelfs het Nederlands elftal een coach heeft om beter te worden in wat ze doen. Voordeel is dat ik weet wat er speelt in de Logistiek en daar heb je wat aan!

Mijn achtergrond is in HR, de lokale politiek, de logistiek en Warehousing. Die verschillende invalshoeken maken dat ik me goed kan verplaatsen in de zorgen en uitdagingen van directies, managers en werknemers in deze branche.

Ik ben zelf erg enthousiast over organisatiecoaching door de integrale aanpak ervan en de voordelen die het oplevert zoals bijvoorbeeld verbetering van de sfeer, aanzienlijke verbetering van het serviceniveau of het beter functioneren van het MT. Het gaat niet alleen om de processen binnen een organisatie maar juist om de mensen die er werken die bepalen of je succesvol kunt zijn.

Er bestaan een aantal vooroordelen over coaching waarvan ik er hier drie behandel:

 1. Ik heb geen tijd voor coaching.
  Voor coaching moet je inderdaad tijd vrijmaken maar het levert je ook veel (tijdswinst) op. Organisatiecoaching werkt vraaggericht dat wil zeggen dat ik je ondersteun bij vragen of belemmeringen die je hebt en waarbij de oplossing van die vraagstukken je al na het eerste gesprek rendement oplevert.

 2. Praten over cultuur levert geen beter resultaat op.
  De cultuur van een organisatie wordt zichtbaar in gezamenlijke waarden. Als daar geen match is tussen waarden en medewerkers of tussen medewerkers en management, is een conflict snel geboren. Praten over gezamenlijke waarden is belangrijk en levert zeker ‘winst’ op als je merkt dat ze niet door iedereen worden gedragen, dan is het tijd voor actie. Door mijn ondersteuning krijg je daar beter zicht op.

 3. In de logistiek hebben we niets aan persoonlijk leiderschap.
  In veel logistieke bedrijven staan ‘regels en procedures’ centraal en bestaat de wens dat iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid neemt om zoveel mogelijk toegevoegde waarde voor de organisatie en klant te leveren. In de praktijk is dat lang niet altijd het geval. Dan is het zinvol om te investeren in persoonlijk leiderschap om met mijn ondersteuning continu te verbeteren.

Mijn Ervaringen

Mijn omgeving vertelt mij dat het wordt gewaardeerd dat ik, zonder een oordeel te vellen, zo goed kan luisteren. Daarnaast hoor ik dat ik oplossingsgericht ben en dat ik graag mijn mouwen opstroop; dat is zonder enige twijfel de Rotterdamse mentaliteit die in mij zit!

 • Luistert goed en stelt gerichte vragen.
 • Is flexibel, enthousiast en spontaan.
 • Gaat voor resultaat en is prestatiegericht, volhardend, durft te confronteren.
 • Ziet kansen en is ook een beetje een strateeg.

HELPER

80%

NETWERKER

60%

PRESENTEERDER

70%

PIONIER

50%

Klantervaringen

Diploma's & Lidmaatschappen

Ik ben lid van de volgende organisaties

Spreekt mijn aanpak je aan of wil je verder praten over hedendaagse thema’s als omgaan met de overheid, (veiligheids)cultuur of persoonlijk leiderschap? Dat kan!

Zullen we een keer koffie drinken/afspreken/brainstormen?