Kies jij voor coaching?

Ik kan als organisatiecoach @step2advice als geen ander mensen begeleiden in het vinden van een oplossing die voor hen werkt, die realistisch en haalbaar is, altijd maatwerk. Bijvoorbeeld wanneer er een groot verloop op een afdeling is of wanneer er een doofpotcultuur is. Ik vraag door tot de essentie en ben geïnteresseerd en nieuwsgierig naar wat jou boeit. Ik heb veel levenservaring en motiveer je door te focussen op wat er wel goed gaat of beter kan, jouw ontwikkeling staat centraal.
Als Personal Coach houd ik je een denkbeeldige spiegel voor met behulp van mijn zelfontwikkelde Step by Step programma. Gedurende dit programma kijken we samen naar jouw persoonlijke ontwikkeling en wordt je toekomstperspectief natuurlijk niet vergeten.

Daarnaast bied ik het TOP-programma aan voor managers die, vanzelfsprekend, topprestaties willen leveren én is de masterclass Leiderschap en Verandering zeer populair.

Met behulp van interventies op het gebied van gevoelens, meningen en wensen worden mensen opnieuw met elkaar verbonden, zodat ze samen kunnen creëren en samenwerken.
Wandelend coachen heeft naar mijn idee alleen maar voordelen. Je bent in de buitenlucht, de natuur werkt rustgevend, je komt in beweging en er ontstaat ruimte voor nieuwe ideeën. Just take the first step! Mijn Praktijkruimte als wandel en poldercoach is het polderlandschap van Het Buijtenland van Rhoon tot aan de Oude Maas.
Als ik heel eerlijk ben, is teamcoaching echt een vak apart. Persoonlijk zie ik het als een op zichzelf staand onderdeel van organisatiecoaching. Echte verandering vraagt immers om een integrale inpak, toch?

Als teamcoach ondersteun ik teams in hun ontwikkelingsproces op momenten van interne of externe crisis, gedurende wel of niet uitgesproken conflicten en ook bij ontevredenheid of spanning. Vanzelfsprekend is het doel hiervan om het team beter te laten functioneren en de teamspirit te bevorderen.

Het draait veelal om afstemmen, mensen op de juiste wijze aanspreken en hen er daadwerkelijk bij betrekken. Iets dat makkelijker is gezegd dan gedaan, waardoor dit vanzelfsprekend diverse vragen oproept:

  • • Wat is er nodig om de onderlinge verhoudingen te verbeteren of de communicatie te verbeteren?
  • • Wat komt er kijken bij het nemen van besluiten of het genereren van meer ideeën en initiatieven?
  • • Hoe kan het team meer resultaatgericht werken en beter omgaan met belangentegenstellingen?
Heb je naar aanleiding van bovenstaande nog meer vragen en/of behoefte aan nadere toelichting? Dan sta ik uiteraard tot je beschikking!
Executive coaching is gericht op het versterken van persoonlijk, professioneel leiderschap. Als executive coach bied ik dan ook ondersteuning bij het definiëren, verduidelijken en realiseren van de gestelde doelen door in gesprek te gaan, vragen te stellen, te luisteren en te observeren. Maar, ook door te reflecteren, zodat er uiteindelijk bewustwording ontstaat en het zelfvertrouwen toeneemt.

Het einddoel van executive coaching is om de persoonlijke mogelijkheden van managers, bestuurders en ondernemers zelf te laten ontwikkelen en toepassen.

Als executive coach ben ik waardevol wanneer ik topmanagers, bestuurders en ondernemers begeleid en ondersteun gedurende veranderingen die op hun pad komen.

Naast mijn functie als executive coach, ben ik tegelijkertijd natuurlijk ook sparringpartner en klankbord. Hierbij zet ik mijn flinke dosis levens-ervaring in, samen met het feit dat ik kan bogen op ondernemers-, bestuurs- en managementervaringen. Ik denk graag mee op het betreffende niveau en weet als geen ander wat er dezer dagen van een directeur, ondernemer of manager wordt verwacht.

Executive coaching is maatwerk, maar ik zorg standaard voor inspiratie, ervaring, expertise, structuur én een klankbord! Als coach hanteer ik de ethische gedragscode van het NOBCO, de Nederlandse Orde van Beroeps

3 SUCCESSTAPPEN

Programma's

Step2Advice biedt de volgende programma's

Step by Step

Ik hou je een denkbeeldige spiegel voor met behulp van mijn zelfontwikkelde Step by Step programma. Gedurende dit programma kijken we samen naar jouw persoonlijke ontwikkeling en wordt je toekomstperspectief natuurlijk niet vergeten. Je ontwikkeling gaat vooruit en je zelfvertrouwen groeit.

Voor wie? Voor wie wil blijven leren en zichzelf ontwikkelen, wie aan een persoonlijk doel of probleem wil werken.

TOP

In het TOP programma draait het om (persoonlijk) leiderschap en is bestemd voor managers die, vanzelfsprekend, topprestaties willen leveren. Naast de filosofie van authentiek leiderschap wordt gekeken naar waardevol leiderschap en wordt de verbinding gemaakt tussen theorie en praktijk. Via Masterclasses en de TOP training in Oostenrijk werk je op een unieke manier aan je leiderschapskwaliteiten.

Leiderschap en verandering

Vernieuwing en verandering creëren in organisaties. Dat gaan we doen! Met elkaar zorgen voor meer sprankeling, energie en beweging. In kleine stappen veel bereiken. Ieder kwartaal organiseer ik voor diegene die interesse heeft in leiderschap en verandering een waardevolle Masterclass! Je kunt meepraten over een resultaatgerichte aanpak voor verandering en vernieuwing maar je hoort ook hoe je dagelijks waarde kunt toevoegen in je werk en als mens.

Ik deel graag mijn skills, expertise en kennis op het gebied van waardevol leiderschap & verandering met jou en wil een bijdrage leveren aan je persoonlijke en zakelijke leiderschapsontwikkeling.

 

 

Individuele coaching, praktijk en online

Boek eens een gratis kennismaking & sparringsessie van 20 minuten via Skype of kom naar mijn coachstudio in Rhoon. Coaching vergroot de werktevredenheid, leidt tot een verbetering in vaardigheden en effectiviteit van jou als professional. Verder helpt het je bij het bereiken van je doelen en het maken van weloverwogen beslissingen. Bovendien heeft coaching een positieve invloed op stress en burn-out.


Wandelcoaching

We weten het allemaal: als we een tijdje in de buitenlucht zijn voelen we ons mentaal en fysiek beter. Vraag je aan iemand wat je het beste kan doen als je last hebt van depressieve gevoelens, dan is naar buiten gaan voor een flinke wandeling een bekend antwoord. Van nature weten we wat 'gezond' voor ons is, alleen er naar handelen is voor velen lastiger. Mijn motto is niet voor niets denken en doen en daarom neem ik je graag mee naar buiten voor gezonde coaching!

Veiligheid, kijk in de praktijk

In mijn ogen is veiligheid niet alleen een kwestie van procedures, maar zeker ook een mindset. Een manier van gewoon doen! Toch merk ik dat er vaak weinig aandacht wordt geschonken aan de zachte kant binnen een organisatie. Als organisatiecoach met een achtergrond in HRM wil ik juist naar voren brengen dat de combinatie van de cultuur en het gedrag binnen een organisatie heel belangrijk is! Ik kom graag in de praktijk bij je 'kijken' want met 'andere ogen' en een frisse blik'' zie je andere zaken die je organisatie veiliger kunnen maken.

HRM

 

In mijn rol van interim HR-manager zorg ik er als a people’s person voor dat jouw organisatie haar doelen bereikt. Ik herken de hartslag van de organisatie en bied ondersteuning wanneer het verhaal wordt uitgedragen aan de medewerkers. Daarnaast denk ik graag actief mee over de resultaten, het functioneren en de tevredenheid van de werknemers.

Je kunt op mij een beroep doen als (interim) verandermanager/organisatiecoach of HR manager wanneer je wilt:

  • • Klankborden
  • • Voor het begeleiden van een veranderingsproces
  • • Leidinggeven aan nieuwe initiatieven
  • • Cultuur aspecten bij fusie of overnames
  • • Het vlot trekken van een vastgelopen project

Voel je vrij om contact op te nemen

En we gaan samen opzoek naar de oplossing!

+31 (0)6-22797973

info@step2advice.nl